Beton(-look) mineraal gebonden

Betonlook, woonbeton, Beton-Cire, smeervloer, etc. zijn de gangbare benamingen voor mineraal/cement gebonden vloeren.

Er zijn enkele verschillen tussen een mineraal/cement gebonden systeem en een kunststof gebonden systeem:

Esthetisch: Een mineraal/cement gebonden betonlook systeem zal het uiterlijk van echt beton het meest evenaren.

Een mineraal/cementgebonden systeem is zichtbaar poreus aan de oppervlakte. Deze oppervlakte is echter 100% vloeistofdicht af te werken d.m.v. een seallaag (kunststof-) in glans of zijdeglans. Omdat het een cement gebonden systeem is zullen minuscule scheurtjes aan de oppervlakte vaak niet uitblijven door de werking van de ondergrond. Dit is technisch geen enkel probleem maar meer een kwestie van smaak en/of keuze. De toepassing gebieden zijn hierdoor wel meer beperkt. Als HACCP vloer of als vloer voor industriële toepassingen is dit systeem bijvoorbeeld niet geschikt.

betonlook badkamer    betonl

Technisch:  Mineraal gebonden systemen zijn op nagenoeg alle (zuigende) ondergronden aan te brengen, zijn ca 3 -5 mm dik en zijn vaak binnen 1 dag te leggen en is net als een kunststof gebonden systeem geschikt in combinatie met een vloerverwarming.

Betonlook vloeren zijn momenteel zeer populair en worden behalve in de trendy winkels en gebouwen steeds meer in de particuliere sector aangebracht. Een rustige combinatie van wanden en vloeren of juist een combinatie van contrasten, een mineraal gebonden betonlook vloer is een functioneel alternatief voor bijvoorbeeld tegels of hout. De systemen zijn 100% waterdicht en daardoor zeer geschikt voor keuken en badkamer vloer en zelfs wand afwerking.

Kleuren: Kijk hieronder voor een greep uit de mogelijkheden.

lightgrey   rust   brinjal   charcoal

livingwhite   oat   stone   sand

mink   limestone   tuscany   skyblue

fig   mud   bamboo   drakensberg

mustard   tan

 

 


Barefoot Floors Nieuws: