Beton(-look) mineraal gebonden

Betonlook, woonbeton, Beton-Cire, smeervloer, etc. zijn de gangbare benamingen voor mineraal/cement gebonden vloeren.

Er zijn enkele verschillen tussen een mineraal/cement gebonden systeem en een kunststof gebonden systeem:

Esthetisch: Een mineraal/cement gebonden betonlook systeem zal het uiterlijk van echt beton het meest evenaren.

Een mineraal/cementgebonden systeem is zichtbaar poreus aan de oppervlakte. Deze oppervlakte is echter 100% vloeistofdicht af te werken d.m.v. een seallaag (kunststof-) in glans of zijdeglans. Als laatste wordt het systeem nog 2 keer afgelakt met een P.U. lak.

betonlook badkamer    betonl

Technisch: Mineraal gebonden systemen zijn op alle ondergronden aan te brengen, zijn ca 3 -5 mm dik en zijn vaak binnen 1 dag te leggen en is net als een kunststof gebonden systeem geschikt in combinatie met een vloerverwarming.

leefbeton-voorpagina Foto-21-04-15-08-42-14 winkel-maastricht leef-beton-kapsalon DSC_0052 leefbeton-badkamer-1

Betonlook vloeren zijn momenteel zeer populair en worden behalve in de trendy winkels en gebouwen steeds meer in de particuliere sector aangebracht. Een rustige combinatie van wanden en vloeren of juist een combinatie van contrasten, een mineraal gebonden betonlook vloer is een functioneel alternatief voor bijvoorbeeld tegels of hout. De systemen zijn 100% waterdicht en daardoor zeer geschikt voor keuken en badkamer vloer en zelfs wand afwerking.

Kleuren: Beton is natuurlijk van oorsprong grijs, echter zijn de mogelijkheden onbeperkt en kunt u kiezen uit oneindig veel mogelijkheden. Wij werken standaard met onze eigen geïmporteerde pigmenten van Dolce Colori uit Italië. Hierdoor kunnen wij de betonlook in elke kleur maken.

Onderstaande kleurenpallet omvat de meest gangbare standaard kleuren:

fullsizeoutput_6b9

Technisch beeld van het systeem:

th

 

 

 

 

 


Barefoot Floors Nieuws: