Coating Vloeren Epoxy & Polyurethaan P.U.

Coaten of Gieten?

Het grootste verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is het verbruik per M2.

Bij een coatingsysteem wordt gemiddeld 250 – 400 gram materiaal / M2 verbruikt per laag terwijl dat bij een gietvloer al snel 3 – 4 kg. is. Hoewel dit vaak niets zegt over de sterkte van het systeem zult u begrijpen dat dit aanzienlijk scheelt in de kosten. De juiste keuze om te gieten of te coaten hangt af van de toepassing van de vloer en/of de gewenste esthetische uitstraling van de vloer.

Een gietvloer heeft een strakker oppervlak doordat de hoeveelheid gebruikt materiaal beter kan uitvloeien, c.q. nivileren. Een coatingvloer wordt doorgaans met een roller aangebracht en heeft een dikte van ca. 1/2 mm. Het komt echter vaak voor dat de ondergrond dusdanig strak is, dat we met een 3 laags coatingsysteem een uitermate bevredigend en strak resultaat kunnen bereiken.

foto 4Coatingvloeren ziet u vaak in garage’s, werkplaatsen, warenhuizen, doe het zelf markten, parkeergarages en logistieke hallen. Daarnaast is een coatingvloer (mits geschikt systeem) uitermate geschikt als industrie vloer.

Speciaal voor de metaalindustrie hebben wij een uniek systeem ontwikkeld dat bestaat uit maar liefst 5 verschillende lagen. Desgewenst kan de vloer worden ingestrooid met Flakes in 1 of 3 mm formaat. Na een zeer speciale 2 componenten primer die tevens dient als vochtschild voor eventuele oude vervuiling die na het stralen toch nog in de vloer zit te neutralisreren, zetten we een schraplaag die met speciale vaste stoffen gevuld wordt. Hierna volgt de 2 componenten coating (Epoxy) in gewenste kleur (eventueel ingestrooid met flakes) en daarna volgt een dubbele seallaag (zijdemat glans met antislip werking). Na elke laag wordt de vloer opnieuw geschuurd waardoor er uiteindelijk een zeer strakke vloer ontstaat. Door het gebruik van maar liefst 5 verschillende lagen onstaat er een zeer slijtvast en drukvast totaalsysteem met een zeer hoge chemische resistentie.  Uniek aan dit systeem dat het opgeleverd wordt met een standaard garantie certificaat van 5 jaar.

  1. Gestart wordt met het stralen van de vloer en het repareren van beschadigingen.

foto 2 (11)   foto 2 (19)   foto 1 (12) - kopie

2. Daarna volgt er een impregneerlaag die tevens dient als vochtscherm. Zelfs na het stralen kan er nog oude vervuiling naar boven komen en afbreuk aan de hechting doen. Door de speciale primer krijgt deze geen enkele kans om de hechting aan te tasten.

foto 5 (13)

3. Na de primer volgt de schraplaag (verbruik ca. 2 kilo/M2).

foto 5 (7)

4. De 2 componenten Epoxy coating in gewenste kleur evt. ingestrooid met Flakes.

foto 2 (22) - kopie   foto 2 (9)   foto 1 (22) - kopie

5. Seallaag (chemisch resistent) met 1e laag Antislip korrels en 2e laag transparant.

foto 2 (2)  foto 4 (5)   EP-Vloercoating-blauw-vlokken-dichtbij

Meer dan 80 verschillende kleuren flakes.

gietvloeren-flakes

Enkele referenties:

flake was flakes

foto 2 (25)  kunststofvloer-met-flakes

Parkeergarage_Index   coating

vloercoating  vloer-slider

 

 


Barefoot Floors Nieuws: