Gietvloeren Polyurethaan P.U. & Epoxy

  Gietvloer (kunststof) P.U.;

Dit is ongetwijfeld onze favoriet!

retro-pastels   gietvloer flakes   4fce09c5c7422

Een kunststof gebonden gietvloer biedt oneindig veel mogelijkheden. Elke stijl is perfect te realiseren, van universele strakke kleuren tot betonlook effecten tot logo’s en designs in de vloer gegoten en/of d.m.v. speciale folie onder de toplaag aangebracht.

   richting-city-roots   sturdy-signals (1)

Ook het instrooien van Flakes in talloze varianten behoort tot de mogelijkheden.

  digital-perspective-flakes-crazy-black-149x105

Polyurethaan (P.U.) gietvloer:

Over het algemeen wordt er voor een 2 componenten polyurethaan (P.U.) systeem gekozen omdat dit, ook na volledige uitharding van het materiaal, zorgt voor een wat “taaiere” vloer. De enigszins flexibele vloer is daardoor kras bestendiger en dempt het geluid beter dan een Epoxy systeem. Bovendien is de P.U. vloer hierdoor standaard al minder glad.

Epoxy systemen worden dan ook vaak toegepast in bedrijfshallen waar een extreme druk- en/of kras-belasting plaats vindt.

De P.U. gietvloer is op nagenoeg elke ondergrond aan te brengen.

Natuurlijk is de applicatie op een gladde betonvloer het makkelijkste, maar zelfs op een bestaande houten- of tegel-vloer is het eenvoudig mogelijk om een gietvloer aan te brengen.

Epoxy gietvloer:

De Epoxy gietvloeren zijn zelf nivellerende vloersystemen, opgebouwd uit hoogwaardig bindmiddel en vulstoffen. In zijn basisvorm ontstaat hierdoor een gladde en glanzende vloerafwerking in een standaard laagdikte v.a. 1-5mm.

Ook deze gietvloer-systemen zijn vloeistofdicht af te werken conform de CUR 44 aanbeveling.

De gietvloer-systemen zijn in hoogglas, mat en zijdeglans uit te voeren.

Daarnaast is uitvoering met antislip in de gietvloer en kan het systeem door het instrooien van Flakes in diverse maten een terrazzo uiterlijk krijgen. Door de uitermate hoge mechanische en chemische resistentie wordt deze gietvloer veelal als slijt en/of vloeistofdichte afwerking gebruikt op plaatsen waar een hogere belasting geldt.

Voorbeelden hiervan zijn metaalverwerkingsbedrijven, garages, werkplaatsen etc., maar ook magazijnen, winkels, bouwmarkten, productieruimten en kantoren.

img-widget-digital-perspective     Kleuren en stijlen:

Betonlook, woonbeton, marmereffecten,   gevlamde designs, metallic, Flakes, Glitters, logo’s etc..

Bij een gietvloer is het mogelijk om meerdere kleuren samen te gieten waardoor er een betonlook, een marmer effect of een gevlamd design ontstaat. Hoe extreem u de effecten wilt en met welke kleurencombinaties stemmen we samen met u af. Wij hebben talloze referenties en/of kleurstalen ter beschikking om een duidelijk beeld te krijgen.

kop-dark-shine   kop-tribal-nomads   kop-digital-perspective   kop-structured-matrix   dark-shine-betonlook-chique-motion-149x105

kop-city-roots1   kop-sturdy-signals   kop-retro-pastels   kop-honest-pureness   sturdy-signals-flakes-worked-metal-149x105

Unicolor:

Gietvloer-woning   structured-matrix   honest-pureness-interessant

Steeds vaker wordt er voor unicolor gekozen, oftewel 1 kleur.

De collectie Unicolor is oneindig. Alle RAL kleuren kunnen gekozen worden, maar ook een 80 tal verschillende woontrend kleuren behoren tot de mogelijkheden. Van minimalistisch wit of grijstinten tot pastelkleuren tot felle geel- en roodtinten, alles is mogelijk.

digital-perspective-unicolor-dynamic-red-115x100   dark-shine-unicolor-avenue-leather-115x100   digital-perspective-unicolor_pixel_green-115x100   digital-perspective-unicolor-3d-blue-115x100

 

   arturo-pu2030-pu2060-    

Technisch systeem en werkwijze:

 

 

Afhankelijk van de bestaande situatie wordt er een systeem opbouw voor de nieuwe vloer gemaakt. Deze systeemopbouw (opbouw van de lagen) bestaat meestal uit 3 delen; de voorbereidende laag (Primer en schraplaag), de gietlaag en dan evt. de seallaag.

In het systeem wordt er eerst gekeken naar de bestaande situatie. Daarna kunnen wij berekenen welke systeemopbouw en welk gebruik het beste past. Zo krijgen we ook de kosten van de vloer in beeld. Deze fase is uiteraard volledig vrijblijvend en geheel zonder kosten. Laat u zich daarom goed voorlichten en neem contact met ons op.

Onderhoud en reinigen gietvloer,

Een gietvloer is 100% naadloos, en heeft dus geen vervelende voegen en/of kieren meer. Daardoor is een gietvloer zeer eenvoudig in het onderhoud en het schoonmaken. Een gietvloer hoeft niet, zoals een houten vloer, onderhouden te worden, enkel reinigen met een vochtige microvezel dweil of doek volstaat. Er trekt niets in de vloer omdat hij volledig vloeistofdicht is dus reinigingsmiddelen zijn vaak zelfs overbodig.

Vloerverwarming,

Bij een gietvloer is gebruik van een vloerverwarming geen enkel probleem.

Anti-Slip,

Als afwerking (seallaag) van de vloer is keuze uit een glanzende, een zijdeglanzende of een zijdematte finish, eventueel voorzien van een nagenoeg onzichtbaar antislip systeem.

Enkele referenties P.U. Gietvloeren:

Dolfinarium1  Dolfinarium2  Dolfinarium3

 

Gietvloer_Arturo_met_Arturo_Flakes  Natuurmonumenten_Bezoekerscentrum__4_

 

Natuurmonumenten_Bezoekerscentrum__6__01  Natuurmonumenten_Bezoekerscentrum__8_

Rythoviuscollege_Gietvloer_met_sjabloon  Rythoviuscollege_Gietvloer_met_sjabloon_detail

 


Barefoot Floors Nieuws: